Predlog poklona za decu po godinama

 

Koliko ste se samo puta pitali šta pokloniti detetu za rođendan, bilo da ima 1, 5 ili 10 godina? Problematika je velika iz nekoliko razloga. Danas deca skoro sve imaju. Prodavnice su pune razne opreme i igračaka. Ako želite originalan poklon, izbor je vrlo ograničen. Znam ovo iz iskustva, hehe. To je jedan od razloga zašto sam se okrenula preduzetništvu. Želela sam originalne stvari za svoju decu i za poklone drugoj deci iz okoline. Svi znamo koliko je važno odabrati pravi poklon, da obraduje dete i roditelje, i da ne završi u smeću za mesec dana. Planeta je već dovoljno zagađena, ne trebaju nam dodatni otpad!

Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kreativne predloge poklona po kategorijama za bebe do 1 godine, decu od 1 do 3 godine, od 4 do 7 godina i stariju decu.

Pokloni za bebe do 1 godine

U ovom periodu, akcenat je na bezbednosti i udobnosti beba. Ove proizvode možete pronaći uglavnom u kategoriji Kloopko.

1. Pletenice za bebe: Mekane i udobne pletenice pružaju osećaj sigurnosti i udobnosti bebama. Takođe su divan dekorativni element za kolevku ili krevetić. Izrađujemo ih u različitim visinama i dužinama.

2. Kolevke i korpe za bebe: Bezbedna i udobna mesta za bebe da spavaju i odmaraju se.

3. Ćebenca za bebe: Topla i mekana ćebenca će bebi pružiti toplinu i udobnost tokom spavanja ili igre.

4. Podloge za bebe: Podloge su odlične za bebinu igru na podu. Pružaju mekanu površinu za istraživanje i razvoj motoričkih veština.

5. Lopte i zvečke: Interaktivne igračke koje će zabaviti mališane i podstaknuti razvoj motoričkih veština.

6. Gnezda i podloge: Sigurna i meka površina za igru i odmor, idealna za mališane koji istražuju svet oko sebe.

7. Kacige za bebe: Kao što znate, bebe dok ne savladaju sve veštine, često udaraju o sto, pod, komode… Kacige su super meka zaštita za bebe koja im neće smetati prilikom aktivnosti, a zaštitiće ih od povreda.

Proizvode za uzrast do godinu dana možete naći u kategoriji Kloopko! http://Www.kloopko.com

Pokloni za decu od 1 do 3 godine

Važno je uzeti u obzir nekoliko faktora kao što su sposobnosti, interesovanja i nivo razvoja deteta. U ovom periodu, deca savladavaju kretanje. Evo nekoliko ideja za poklone koji su često popularni u toj dobi:

1. Nameštaj za igru: Sofe, fotelje, tetris, duge i strunjače mogu biti sjajni pokloni za decu do 3 godine, jer imaju brojne prednosti i podstiču njihov razvoj na različite načine. Pomažu deci da savladaju kretanje, balans, krupnu motoriku, postavljaju temelje za dalji razvoj. Takođe, pomoću nameštaja za igru uče koncept uzroka i posledica, što je veoma važno. Kroz ove komade nameštaja uče o bojama, oblicima, pravljenju kula…

2. Podni jastuci, foteljice i tabure: Omogućite detetu da se slobodno igra na podu uz pomoć mekih i udobnih podnih jastuka. Oni su takođe praktični za sedenje prilikom crtanja ili čitanja knjiga.

3. Drveni setovi: Konjići, štule, balans daske, poligoni, ripsotoli, ljuljaške… Ove igračke i nameštaj zahtevaju od dece da koriste svoje telo kako bi održali ravnotežu i koordinaciju. Ovi pokloni pomažu u razvoju motoričkih veština, posebno ravnoteže, što je ključno za decu u tom uzrastu. A, što je najvažnije, njima je sve to igra i zabava.

Pokloni za decu uzrasta od 4 do 7 godina

Za decu uzrasta od 4 do 7 godina, idealni pokloni su oni koji podstiču njihov razvoj, kreativnost, igru i učenje. Evo nekoliko ideja za poklone koji su popularni u tom uzrastu:

1. Nameštaj za igru: Soge, tetrisi, krevetići za igru i fotelje mogu biti sjajni pokloni za decu i u ovom periodu. Kada su savladali osnove kretanja, balansa i motorike, njihov razvoj se okreće učenju. Kroz nameštaj za igru, oni uče da prave razne konstrukcije, ozbiljnije pristupaju igri, grade logičko razmišljanje, prostornu percepciju. Igra uloga postaje važna. Kroz igru sa braćom, sestrama i drugarima deca razvijaju i socijalne veštine.

2. Magnetne kocke: Omogućavaju deci da koriste svoju maštu i kreativnost da stvaraju različite oblike i strukture. Mogu kombinovati kocke na različite načine i eksperimentisati s različitim dizajnima, što podstiče razvoj kreativnog razmišljanja.

3. Drveni setovi: Ripsotoli, vijače, ljuljaške i druge drvene igračke su i dalje popularne. Slobodna igra i kretanje su i dalje primarni.

4. Knjižice za decu: U našoj kategoriji „Knjižice za decu“ možete naći slikovnice za decu koje su edukativnog karaktera. Pomoću njih deca a i roditelji mogu pomoći jedni drugima kako da savladaju situacije kod izazovnih ponašanja kao što su svađe, nehigijena, nedeljenje igračaka.. Mogu ojačati samopouzdanje, upoznati svoje emocije i saznati kako doprineti socioemotivnom razvoju dece.

Pokloni za decu stariju od 7 godina

Ova kategorija je već ozbiljnija, pa tako i pokloni treba da budu u skladu sa njihovim godinama. Starija deca su savladala osnove motorike, naučila su o bojama, oblicima, uspostavila temelje za konstruisanje, savladala interakcije… U ovoj dobi, deca su okrenuta istraživanju, uživanju u kompleksnijim igrama i više vode računa o prostoru oko sebe i detaljima. Evo nekoliko predloga za poklone:

1. Nameštaj za igru: Sofe, tetrisi, fotelje, krevetići za igru mogu pružiti starijoj deci od 7 godina i tinejdžerima udoban i kreativan prostor za druženje i opuštanje.

2. Magnetne kocke: Izazovne i zabavne igračke koje će starija deca i tinejdžeri obožavati. Omogućavaju im da kreativno konstruišu razne oblike i strukture.

3. Društvene igre: Razne društvene igre su odličan način za tinejdžere da se povežu sa prijateljima i porodicom, razviju socijalne veštine i provedu kvalitetno vreme.

4. Dekorativni jastuci: Dodajte šarm sobi vašeg deteta uz pomoć slatkih dekorativnih jastuka koji su istovremeno udobni za sedenje i igru.

5. Knjižice za dece: Među knjižicama postoje i one koje su namenjene starijoj deci od 7 godina. Zato je važno već od najranijeg detinjstva podsticati emocionalnu inteligenciju kako bi deca naučila prepoznati, razumeti i nositi se sa svojim osećanjima. Knjige su izvanredan alat za to, jer putem priča, ilustracija i likova deca mogu naučiti o emocijama na interaktivan i zabavan način. U ovom blogu istražujemo nekoliko preporučenih knjižica o emocijama koje su idealne kao poklon za decu od 7 godina i više.

Mnogi od naših predloga su primenjivi u više starosnih kategorija, što je odličan razlog za kupovinu tih igračaka jer će vaše dete rasti s njima, a istovremeno predstavljaju i štednju.

Nadam se da vam ovi predlozi pomažu da pronađete savršen poklon za bebe i decu. Zapamtite, najvažnije je da poklon odražava njihove interese i potrebe, pruža im radost i podršku u njihovom razvoju. Uživajte u odabiru i obradujte svoje najmlađe posebnim poklonom koji će ih inspirisati i zabaviti u svakoj fazi njihovog odrastanja.

izdvojeno iz bloga

© Copyright 2023, OBLIQ

Korpa0
Nemate aktivnih dodatih artikala.
Nastavite sa kupovinom
0