Tales&Games – The Grasshopper & the Ant

3.190 RSD

Podeli na društvene mreže:

Opis

„The Grasshopper & the Ant“ je četvrti naslov u seriji „Priče i Igre“ kompanije Purple Brain Games, pri čemu svaka igra dolazi upakovana u kutiju obliku knjige. U ovoj igri, igrači se naizmenično stvaraju kao marljive mrave i skakavci koji su zadovoljni da se oslanjaju na trud mrava.

 

„The Grasshopper & the Ant“ uključuje dva načina igre, ali suština oba je ista. Na početku igre, postavite 16 (od 48) kartica staza u mrežu 4×4; svaka kartica staze prikazuje jedan od četiri tipa pejzaža. Igrač mrava stavlja šest mrava na ove karte, po jedan mrav po kartici, tako da mravi formiraju lanac (kao u stvarnom životu), a zatim tajno bira jedan tip terena na kojem barem jedan mrav stoji. Igrač skakavca potom bira jednog od mrava i ako skakavac izabere isti pejzaž kao igrač mrava, skakavac uzima sve kartice staze tog tipa na kojima stoji mrav; ako skakavac pogrešno izabere, tada igrač mrava uzima te kartice staze. U svakom slučaju, zatim popunite mrežu 4×4. Igrač mrava nastavlja igrati dok konačno ne osvoji kartice staza, a zatim sledeći igrač u smeru kazaljke na satu upravlja mravima. (U zimskom režimu, treći i četvrti igrač upravljaju crvenim mravima i dobijaju nasumičnu karticu staze ako se poklopi sa izborom igrača mrava.)

 

U jesenjem režimu, igrači odmah boduju kartice staza, pri čemu se svaki tip prati nezavisno; kartice staza koje prikazuju insekte se čuvaju za bonus na kraju igre. Čim igrač dostigne maksimalni broj bodova na dve bodovne staze, igra se završava i pobednik je onaj koji ima najviše bodova.

 

U zimskom režimu, igrači čuvaju kartice staza koje prikupe kako bi kupili karte za zalihe (vredne jedan bod), koje koštaju određene kombinacije tipova staza. U ovom režimu, kada osvojite karticu staze koja prikazuje insekta, možete tražiti drugu karticu u mreži koja prikazuje istog insekta. Skupite obe karte za zalihe istog tipa i osvojićete bonus bod. Prvi igrač koji skupi 4 boda osvaja.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Tales&Games – The Grasshopper & the Ant“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© Copyright 2024, OBLIQ

Korpa0
Nemate aktivnih dodatih artikala.
Nastavite sa kupovinom
0